Ekspert: kui Sundby poleks Norrast, siis kahtlustataks teda koheselt dopingu tarvitamises

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tänavusel Tour de Skil.
Martin Johnsrud Sundby tänavusel Tour de Skil. Foto: SCANPIX

Kahel eelmisel talvel murdmaasuusatamise mitmepäevasõidu Tour de Ski võitnud norralane Martin Johnsrud Sundby on võidu poole liikumas ka sel talvel. Kolme etapi järel edestab liidrikohal olev Sundby teisel positsioonil paiknevat Petter Northugi kogunisti 1.30,2ga.

Norra telekanalis TV2 eksperdina töötava Ernst Leverseni sõnul on suurepärane, et Sundby on norralane, kuna muidu kahtlustataks teda kindlalt dopingu tarvitamises, vahendab Ilta-Sanomat.

«Olen aastate jooksul näinud palju murdmaasuusatamise võistluseid, kuid ma ei ole kunagi midagi sellist näinud. Tour de Ski on tänavusel hooajal kõige tähtsam võistlus ja kui keegi on seal nii võimas, siis see üllatab ka mind,» rääkis Leversen Rootsi väljaandele Aftonbladet. «Kui ta oleks pärit mõnest teisest riigist, siis kahtlustataks teda 0,1 sekundi jooksul dopingu tarvitamises.»

«See on hea, et ta on norralane. Või oleks ta siis rootslane. Norras ja Rootsis suhtutakse dopingu tarvitamisesse sarnaselt,» lisas ta. «Ta on juba aastaid harjutanud teistest rohkem. Lisaks on tema tugevaks küljeks see, et kui ta midagi plaani võtab, siis selle ta ka ära teeb.»

Tour de Ski jätkub pärast tänast puhkepäeva homme Oberstdorfis, kus on kavas klassikatehnikas sõidetavad sprindietapid. Tuurile pannakse aga punkt pühapäeval Val di Fiemmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles