Välbe võidukale Sundbyle: haiged ei peaks üldse võistlema

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavusel murdmaasuusatamise mitmepäevasõidul Tour de Ski tegid taas tegusid norralased, kes võimutsesid nii naiste kui ka meeste konkurentsis. Väljaandele Izvestija intervjuu andnud Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe nentis, et meeste seas kolmandat korda võidutsenud Martin Johnsrud Sundby ei peakski starti asuma.

Sundby kurtis tänavuse Oberstdorfi etapi järel, et ilm oli liialt soe ja lisaks rääkis ta ka läppunud õhust, mis tegi tema võistlemise keeruliseks. Sundby on teadupärast astmaatik ning vajab võistlemiseks ravimeid, Välbe sõnul on see aga lauslollus.

«Kui inimene on haige, aga ta ikkagi sõidab nii hästi, siis tekib küsimus, mida ta veel tervena suudaks,» küsis Välbe. «Mulle tundub, et haige inimene ei peaks üldse starti asuma. Loomulikult teavad kõik, et norralased treenivad palju ning seega ei saa kõike astma arvele kirjutada.»

«Astmaravimid ei pane kedagi kiiremini suusatama, kuid need aitavad paremini hingamisele kaasa. Usun, et astmaravimid ei aita 15 kilomeetrist pikemate distantside puhul. Siiski valmistab muret, et paljud norralased kasutavad astmaravimeid,» lisas ta veel.

Tour de Skil on norralannad viimasel kolmel aastal teeninud kolmkvõidu. Meeste seas teeniti 2014. aastal kolmikvõit ja kahel viimasel korral kaksikvõit. «Hooaja alguses teenisid norralased Lillehammeri MK-etapil meeste teatesõidus kolmkvõidu ning selline asi vähendab huvi suusatamise vastu,» põhjendas ta enda muret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles