Vene spordiminister kardab uusi šokeerivaid teateid dopingu kohta

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS

Venemaa spordiminister Vitali Mutko ütles uudisteagentuurile TASS, et viimaste nädalate dopinguskandaalid pole ilmselt lõppenud ja meldooniumit kasutasid paljud sportlased.

«Paistab, et see ravim annab ka edaspidi alust šokeerivateks dopingusõnumiteks. Ma kardan, et neid juhtumeid tuleb juurde,» ütles Mutko.

Venemaa tenniseäss Maria Šarapova teatas eile Los Angeles antud pressikonverentsil, et andis positiivse proovi Austraalia lahtiste meistrivõistluste ajal tänavu jaanuaris. Ta jäi vahele meldooniumi tarvitamisega, mis lisati keelatud ainete hulka alles sellel aastal ja Šarapova ei olnud enda sõnu sellest teadlik. Šarapova tarvitas meldooniumit terviseprobleemide tõttu viimase kümne aasta jooksul, kuna seda soovitas temale perearst.

«Mul on Mašast kahju. Oleme valmis teda toetama ja loodame teda kunagi uuesti tenniseväljakutel näha,» rääkis Mutko.

Lisaks on ainega vahele jäänud ka jäätantsija Jekaterina Bobrova, lühiraja kiiruisutaja Semjon Jelistratov, Rootsi viimase aja edukaim kergejõustiklane Abeba Aregawi, Etioopia maraonijooksja Endeshaw Negesse, Ukraina laskesuusatajad Olga Abramova ja Artjom Tištšenko ning Rein Taaramäe venelasest tiimikaaslane Eduard Vorganov Katjuša jalgrattameeskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles