Hispaania meeskond võlgneb Eesti käsipalluritele suure summa raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius (vasakul) ja Risto Lepp.
Marius (vasakul) ja Risto Lepp. Foto: Erakogu

Käsipallurid Marius ja Risto Lepp viibivad endiselt kodumaal, sest nende koduklubi, Hispaania esiliigas kaasa tegev Iruni Bidasoa pole neile mitu kuud palka maksnud.


19. detsembril Eestisse tulnud Lepad lubasid siis, et ei lähe Hispaaniasse tagasi enne, kui võlgnevused on likvideeritud, kuid otsustasid siiski järele anda ja lendavad pühapäeval tööandja juurde. «Tõehetk on veebruari esimene nädal. Kui siis ka pole raha üle tulnud, lahkun klubist,» kinnitas Marius Lepp, kes on koos meeskonnakaaslastega saanud kätte vaid augusti ja septembri töötasu.

«Suurem osa klubi eelarvest tuleb linnalt ja seetõttu on särgil ka ainult üks sponsorlogo,» jätkas Eesti koondise joonemängija. «Rahaliste raskuste tekkides hakati toetajaid otsima ka erasektorist ja kuuldavasti on klubi saatnud edu.»

Kuulsa ajalooga Bidasoa, kes võitis 1995. aastal koguni Meistrite liiga, vajab hädasti eestlaste teeneid, sest 16 meeskonna seas asutakse alles 14. kohal. Hispaania käsipallis pole raske aeg mitte ainult esiliigas, vaid ka kõrgemal tasemel. Näiteks Alcobendase klubi on palka maksnud vaid augusti eest ning võib juhtuda, et meeskond jätab hooaja pooleli.

Detsembris tundis Marius Lepa vastu huvi tema eelmine tööandja, Hispaania meistriliigas viimasel kohal asuv Toledo Labaro. «Neil ei õnnestunud ühest joonemängijast lahti saada ja seetõttu jäin konkreetse pakkumiseta,» selgitas Marius Lepp. «Agent soovitas järgmiseks hooajaks mitte Hispaaniasse jääda, vaid mõni majanduslikult paremal järjel oleva riigi klubi otsida.»

Põlva Serviti treeningutel end vormis hoidnud ja 17. detsembril pisitütre Mia Marta isaks saanud Marius Lepp, kellele Labaro võlgneb eelmisest hooajast kahe kuu palga, ei saa enam kodulinna klubisse naasta, sest üleminekuaken sulgus 31. detsembril.

Oktoobris tundis Risto Lepa teenete vastu huvi Valgevene klubi Brest, kuid mängujuht ei tihanud meeskonda vahetada. Tundub, et Risto Lepp ei saa kolmandat aastat järjest kogu hooajapalka kätte. Mullu läks pankrotti Saksamaa klubi Bernburgi Anhalt, enne seda kimbutasid rahalised raskused HC Kehrat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles