Tõstmise MMi korraldaja: 17 positiivset dopinguproovi tõelist fänni ei häiri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev tähistamas Houstoni MMil kuldset medali võitmist ja maailmarekordi püstitamist. Hiljem andis ta positiivse dopinguproovi ja venelasele määrati nelja aasta pikkune võistluskeeld
Aleksei Lovtšev tähistamas Houstoni MMil kuldset medali võitmist ja maailmarekordi püstitamist. Hiljem andis ta positiivse dopinguproovi ja venelasele määrati nelja aasta pikkune võistluskeeld Foto: SCANPIX

New York Times on viimasel ajal tulnud avalikkuse ette tohutute dopingupaljastustega ja nüüd lahati teemat, kas pidevad negatiivsed spordiuudised kuidagi ka Rio olümpiamängude publikunumbrit mõjutavad. Ajalehes jõuatakse järeldusele, et pigem mitte. Spordifänn tahab ikka ja alati oma lemmikuid näha. 

Näitena tuuakse eelmisel aastal Houstonis toimunud tõstmise MM, kus lõpuks jäi keelatud ainete kasutamisega vahele 17 tõstjat, kelle hulgas olid ka mitmed medalivõitjad. Fännide ette astus palju petiseid ja valemängureid, kuid võistluse peakorraldaja Chris Massey arvates see poolehoidjaid ei heidutanud. «Tulihingelised tõstmise fännid teavad, mis tegelikult toimub. Nende jaoks ei tulnud see šokina,» arutles ta. «Ülejäänud inimesed vaatavad võistlust aga meelelahutuse võtmes. Ma ei usu, et nemad isegi kaks otsa kokku viisid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles