Girol võidutses peagi töötuks jääv sakslane, eestlased peagrupis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Kluge võitis Giro d'Italia 17. etapi.
Roger Kluge võitis Giro d'Italia 17. etapi. Foto: SCANPIX

Giro d'Italia tänasel 17. etapil võttis üllatusvõidu IAM Cyclingu võistkonnas sõitev sakslane Roger Kluge. Nii Tanel Kangert (Astana) kui ka Rein Taaramäe (Katjuša) lõpetasid peagrupis.

Tasasel maal sõidetud etapil, mida peeti sprinterite leivanumbriks, üllatas Kluge kõiki umbes kiomeeter enne lõpujoont tehtud spurdiga ja jäi püüdmatuks. Sakslase senine suurim saavutus oli tulnud hoopis trekisõidus, kus ta võitis 2008. aastal olümpiamängudel hõbemedali. Teisena lõpetas itaallane Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) ja kolmandana sakslane Niklas Arndt (Team Giant-Alpecin).

Kluge tulevik on seejuures lahtine, sest IAM Cycling teatas paar päeva tagasi, et peasponsori kõrvale pole teist toetajat leitud ja nii pannakse hooaja lõppedes pillid kotti. Šveitsi meeskond asutati 2012. aasta lõpus ja asus tegutsema 2013. aasta jaanuaris, kuid on pidevalt maadelnud rahaliste raskustga. Hetkel kuulub tiimi ridadesse 28 ratturit.

Tanel Kangert sai tänasel etapil 52. ja Rein Taaramäe 61. koha, mõlemad lõpetasid peagrupis ja said võitjaga sama aja. Üldarvestuses muutusi ei toimunud, roosa liidrisärk jäi hollandlase Steven Kruijswijki selga. Esteban Chaves kaotab talle täpselt kolme minutiga, Alejandro Valverde kaotus liidrile on 3.23, Astana liider Vincenzo Nibali kaotab neljandana 4.43 ja Katjuša liider Ilnur Zakarin 4.50. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles