Isinbajeva: lähen inimõiguste kohtusse, Venemaa ei vaiki (8)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Jelena Isinbajeva lausus portaalile Sports.ru, et Rahvusvahelise Kergejõustiku Liidu (IAAF) otsus jätta Venemaa kergejõustiklaste võistluskeeld jõusse ja venelased seeläbi eemale Rio olümpiamängudest on äärmiselt ebaõiglane ning ta kavatseb selle vastu kohtusse minna.

«Olen vihane ja ühtlasi kurb – nii enda kui ka kogu koondise pärast, kõigi puhaste sportlaste pärast,» sõnas Isinbajeva. «Meid ja meie õigusi ei kaitse keegi, küll aga tekivad suured küsimused selles osas, kas IAAF kaitseb puhtaid sportlasi. Meid süüdistatakse milleski, mida me pole teinud. Usun, et meid rünnatakse ennekõike seepärast, et oleme venelased,» lisas ta.

«Tegemist on inimõiguste rikkumisega,» jätkas Isinbajeva. «Ma ei kavatse vait olla, ma võtan midagi ette. Lähen inimõiguste kohtusse, tõestan IAAFile ja WADAle, et nad langetasid vale otsuse. Saagu nad aru – Venemaa ei kavatse vaikida!» kuulutas Isinbajeva.

Ühtlasi andis ta teada, et osaleb Tšeboksarõs toimuvatel Venemaa meistrivõistlustel. Tõenäoliselt jääb see ka 34-aastase Isinbajeva karjääri viimaseks võistluseks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles