Mercedese boss raadiosidest: peame reeglid üle vaatama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul), Toto Wolff (keskel) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (vasakul), Toto Wolff (keskel) ja Nico Rosberg. Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images

Möödunud nädalavahetusel Bakuus sõidetud Euroopa GP-l pakkus kõneainet Rahvusvahelise Autospordi kehtestatud reegel, mille kohaselt ei tohi insenerid raadioside teel sõitjaid abistada. Mercedese juhi Toto Wolffi hinnangul tuleks see reegel üle vaadata.

«Ma usun, et tahame sõitjaid näha võidu sõitmas, kuid tänapäeva vormelid on väga keerulised, kuna on väga tehnoloogiapõhised,» rääkis Wolff, kelle mõlemal hoolealusel esines Bakuus vormeli seadistusega probleeme.

«Peame reeglid üle vaatama. Ärge saage valesti aru, ma ei vingu siin. Otse vastupidi. Minu teada oli Ferraril sama probleem,» viitas Wolff Kimi Räikkönenile, kes palus samuti tiimilt raadioside kaudu abi, kuid seda ei saanud.

«Seega on siin kaks lahendust. Üks võimalus on teha tehnoloogia vähem keeruliseks, kuid ma ei usu, et see oleks õige samm. Teine võimalus on muuta reegleid selliselt, et oleks võimalik pilootidega tehnilistest probleemidest suhelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles