Kuulsused soovivad Soome koondist treenida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Anastasi.
Andrea Anastasi. Foto: SCANPIX

Jaanuarikuu jooksul püüavad Soome võrkpallijuhid otsustada, kes sobiks treenima nende koondmeeskonda. Senine peatreener Mauro Berruto siirdus hiljuti oma kodumaa Itaalia meeskonna peajuhendajaks.

Berruto treenis soomlasi kuus aastat ja temaga oldi väga rahul. Soomlased tulid 2007. aasta EMil neljandaks ja on kogunud kaalukaid võite nii Euroopa kui Maailmaliigas, kirjutab volley.ee.

Nimekaid kandidaate on palju, üks kuulsam kui teine. See on järjekordne tõend Soome võrkpalli tõusvast mainest. Eriti aktiivsed on taas itaallased, näiteks Itaalia koondise viimatine peatreener Andrea Anastasi, detsembris Venemaa meeskonna peatreeneri kohalt vallandatud Daniele Bagnoli ja Bulgaaria koondisest pärast sügisest MMi hundipassi saanud Silvano Prandi.

Vähem tuntud pole Poola koondise peatreener argentiinlane Daniel Castellani, Bledi ACH Volleyt juhendanud Kanada koondise peatreener Glenn Hoag, Hollandi meeskonna peatreener Peter Blange, rootslane Anders Kristiansson. Küll aga pole kandideerimas ühtegi põhjanaabrite treenerit, neid polnud ennast täiendamas ka Berruto tiimis.

Sõelale on jäänud neli meest, kelle hulgast valitakse lähiajal see õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles