Roman Fosti jalg laseb tal ka EMil startida

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: Kristjan Teedema

Eile Pärnumaal Võidupüha maratoni raames toimunud poolmaratoni distantsi võitnud ja enda vormi pärast väikest jalavigastust testinud Roman Fosti otsustas, et stardib ka juulis Amsterdamis Euroopa meistrivõistlustel, kus jookseb poolmaratoni.

Algul plaanis ta Võidupüha poolmaratonil joosta koos Kaupo Sasminiga, et siis üksi kiirema lõpu teha. Paraku läks teisiti ja Sasmin jäi algul maha, kirjutas Jooksuportaal.

«Ei hakanud ennast tagasi ka hoidma, et Kaupot järgi oodata. Jooksin nii nagu samm tuli. Väga pulssi «punasesse» ei lasknud. Eks see tänane üritus poolmaastiku jooksu kujutas. Algul tundus päris hea, samm oli kerge. Maastiku peal tõmbas jala pehmeks ja jooks läks natuke puiseks. Lõpus sain jala jälle liikuma. Trenni jaoks väga hea, kodu publiku ees, sest üksi trennis on raske niimoodi joosta,» ütles Fosti Jooksuportaalile Võidupüha poolmaratoni kokku võttes. Eilne jooks tähendas tema jaoks testi, et hinnata, kuidas jalg pikal distantsil vastu peab.

Kuu aega tagasi elas Fosti üle väikse vigastuse. Pindluu lihases tekkis pinge, mis kandus sealt edasi kandus hüppeliigese juurde. Massööride ja füsioterapeutide abil õnnestus Fostil asjast üle saada. «Tahan küll EMile minna. Arvan, et lähen. Eile ei andnud jalg jooksu ajal ega ka pärast jooksu tunda. Eks hommikul paistab, kas siis ka on korras, aga ma arvan, et ikka on,» oli Fosti optimistlikult meelestatud.

See ja järgmine nädal on Fosti jaoks suure koormusega ehk nagu ta ise ütleb töönädalad, siis võtab Fosti taastumisnädala. Pärast EMi poolmaratoni suundub ta Keeniasse, et anda viimane lihv enne Rio olümpiamänge. «Keenias on jahedam kui Eestis. 2300 meetri peal ei lähe kuumaks. Kui meil on suvi, siis neil on talv. Juulis võib seal küll ette tulla vihmasid. Päeval võib olla 22-25 kraadi sooja, lisaks niiskus. Ent hommikul kella kümneni on jahedam. Saan harjuda samalaadse kliimaga nagu Rios,» selgitas Fosti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles