Mägi: probleem polnud jaksamises, vaid taktikalises veas (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku EMil Amsterdamis ootamatult 400 m tõkkejooksu finaalist välja jäänud Rasmus Mägi sõnul kulges kuni kaheksanda tõkkeni kõik hästi, ent jooksu lõpus jäi ta passiivseks ning see maksis kätte. 

«Ma ei ütleks, et asi oli jaksamises. Pigem oli tegemist taktikalise eksimusega. Oleks ma ühtlaselt edasi jooksnud, tulnuks hea aeg,» rääkis Mägi. «Tavaliselt on mul lõpp hea, mitte halb – täna oli aga halb. Sellist ärakukkumist pole varem olnudki.»

Mägi oli oma poolfinaalis 49,50ga 3. Finaali said iga poolfinaali kaks paremat ning lisaks veel kaks parema aja omanikku. Mägi jooks oli poolfinaalidest aeglaseim.

Kaks suve tagasi EMil hõbeda võitnud Mägi selgitas, et kaheksanda tõkkeni ei näinud ta ühtegi konkurenti, teised said aga tagant teda jälgida. Arvates, et jooks on tema kontrolli all, jäi ta liialt passiivseks ning enne viimast tõket pidi ta tippima ning tavapärasest tugevamini hüppama. See mõjus aga jalale ning kiirendada ta enam ei suutnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles