Bayernis põrunud Götze liitub taas Dortmundiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze Dortmundi Borussia särgis
Mario Götze Dortmundi Borussia särgis Foto: SCANPIX

Saksamaa ajaleht Bild kirjutab, et jalgpallur Mario Götze lahkub Müncheni Bayernist ning liitub taas oma endise tööandja Dortmundi Borussiaga. Bayern teenib ülemineku pealt 28 miljonit eurot. 24-aastane Götze jääb Dortmundi kuni 2021. aastani.

Bayerni Münchenit puudutavate üleminekute puhul on Bild läbi ajaloo olnud usaldusväärne allikas. Seni puuduvad Götze lepingu kohta ametlikud kinnitused, kuid võib arvata, et peagu annavad ka klubid omapoolseid kommentaare.

Memmingenis sündinud Götze liitus Borussia noortesüsteemiga juba üheksa-aastaselt. Esindusmeeskonda murdis ta aastal 2009 ning nelja hooajaga tegi ta kaasa 116 mängus ja lõi 31 väravat.

Seejärel koputas uksele suur ja võimas Bayern, kes maksis Götze eest Dortmundile 37 miljonit eurot, täpselt nii palju, kui nägi ette mehe lepingu väljaostuklausel. Tol hetkel sai Götzest kõigi aegade kallim sakslasest jalgpallur. Hiljem võttis temalt selle rekordi Mesut Özil, kes siirdus 50 miljoni eest Madridi Realist Londoni Arsenali.

Suurte lootustega Bayernis alustanud Götze mänguaeg kahanes peagi kokku ja eelmisel hooajal kasutas peatreener Pep Guardiola teda vaid 21 kohtumises. Tänavu võttis klubi juhendamise üle itaallane Carlo Ancelotti, kuid ka tema ei leidnud 24-aastase poolkaitsja jaoks meeskonnas ruumi.

Götze on Saksamaa meistriks kroonitud juba viiel korral: kaks korda Dortmundi värvides, kolm korda Bayerni särki kandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles