Pisike seade tekitab suurt pahameelt

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome'i on taas tabanud kriitikanooled.
Chris Froome'i on taas tabanud kriitikanooled. Foto: PA images/Scanpix

JALGRATTASPORT. Rattasõit pole kaugeltki igavaks muutunud ja on endiselt populaarne, aga osa tippe tahab alale veelgi särtsu juurde anda. Eilsega poole peale jõudnud Vuelta suurtuuri üldliider Nairo Quintana nõuab näiteks, et keelataks võimsusmõõtjad, mille pealt näevad ratturid, mitu vatti nad sõitmise ajal parasjagu kulutavad.

«Võimsusmõõtjad muudavad sõidud selgelt vähem vaatemänguliseks ja teevad rattureid oluliselt ettevaatlikumaks. Ma olen kindlasti üks nendest, kes sooviks võimsusmõõtjate keelamist,» ütles Movistari meeskonnas sõitev Quintana rattaportaalile Cyclingnews.

Kolumblase sõnavõtuga ühines ka tema hispaanlasest meeskonnakaaslane Alejandro Valverde. «Usun, et mõõtjad on treenimiseks väga vajalikud, aga nad võtavad meie alalt draamat hoopis vähemaks. Võidusõidu ajal tuleks otsuseid teha ikka enesetunde, mitte numbrite pealt,» kinnitas sel aastal kõik kolm suurtuuri läbiv 36-aastane Valverde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles