Video: Macau võidukihutamine lõppes karmi avarii ja farsiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurens Vanthoori (vasakul) karm avarii Macaus.
Laurens Vanthoori (vasakul) karm avarii Macaus. Foto: Youtube/ekraanitõmmis videost

Sportautode FIA GT sarja Macau etapp kujunes farsiks, kui esikoha sai kirja Laurens Vanthoor, kes tegelikult lõpetas sõidu pea alaspidi. Kokkuvõttes sõidetigi võidu vaid ühe ringi jagu.

Laupäevase kvalifikatsioonisõidu võitnud Vanthoor alustas WRT võistkonna Audil esikohalt ja suutis seda lendstardi järel hoida. Tema selja taga võitlesid teise koha pärast Porshcedel kihutavad Earl Bamber ja Kevin Estre, kuid selle käigus surus Bamber rajapiiretesse Maro Engeli Mercedese ja sai viiesekundilise ajakaristuse. Sõit peatati punaste lippudega, kui Ricky Capo avaringil oma BMW Z4-ga Fisherman’s Bendi nimelises kurvis seina sõitis.

Vastavalt sarja reeglitele tiksus sõiduaeg aga edasi ning sõitjad pääsesid tagasi rajale alles 15 minutit enne etapi lõppu. Seekord sai Bamber Vanthoorist stardi järel mööda, kuid Mandarin Orientali nimelises ülikiires paremkurvis kaotas Vanthoor oma Audi üle kontrolli ja riivas rajapiiret. Kokkupõrge tõstis auto esiosa õhku ja katusele paiskunud Audi lohises sadu meetreid piki rada edasi.

Vanthoor pääses vigastusteta, kuid rajapiire sai kokkupõrke tagajärel kõvasti kahjustada ja sõiduks ettenähtud aeg tiksus täis. Kuna reeglid näevad ette, et punase lipu korral võetakse aluseks seis, mis kehtis finišijoone viimatise ületamise korral, sai Vanthoor siiski esikoha. Bamberi ajakaristus kergitas teiseks Estre’i, kolmanda koha sai Engel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles