Suured kulud heidavad varju F1 tulevikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toro Rosso piloot Sebastien Bourdais.
Toro Rosso piloot Sebastien Bourdais. Foto: AFP / Scanpix

FIA president Max Mosley hoiatab, et vormel-1 võib sattuda suurtesse raskustesse, kui aastaks 2010 ei võeta ette suuri muudatusi kulude kokkuhoidmiseks.

Mosley arvates on kuni kolm väiksemat võistkonda suures ohus, kui kulusid otsustavalt koomale ei tõmmata, vahendab ERR Sport.

«Selge on, et praeguses olukorras ei suuda võistkonnad, kes stardivad pidevalt rivi tagaotsast, koguda hooajaks kokku sellist summat, mis lubaks neil uut hooaega alustada,» ütles Mosley. «Pole võimalik juhtida äri, mille väljaminekud ületavad kaks korda sissetulekud. Praegu sõltuvad paljud tiimid üksikutest rikastest sponsoritest, kelle rahata võistkonna eelarve kokku kukuks.»

See aga omakorda mõjuks laastavalt vormel-1 sarjale.

«Praegu on rajal 20 autot, kui kaks võistkonda lõpetaks, siis oleks järgi kõigest 16 autot. Üks võistkond veel ja järgi oleks üksnes 14 ja siis poleks enam tegemist tõsiseltvõetava võidusõidusarjaga,» lisas Mosley.

Mehe sõnul peitub lahendus mootorite ja käigukastide maksumuse vähendamises. «Praegu kulub mootori ja käigukasti peale ühel võistkonnal 30 miljonit eurot aastas,» ütles Mosley. «Kulud saaks viia kõigest viie protsendi peale senisest, ilma et pealtvaatajad mingit vahet märkaksid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles