Rallimaailma põhiküsimus: mis saab nüüd Mikkelsenist?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Täna teatas M-Spordi rallimeeskond ametlikult, et tuleval hooajal kihutavad nende meeskonna ridades neljakordne maailmameister Sebastien Ogier ning Ott Tänak. Selle uudise järel aga rallisõprade huultel küsimus, et millises meeskonnas hakkab sõitma Andreas Mikkelsen.

Autosport kirjutab Ogieri ja Tänaku uudise valguses, et homme saab tõenäoliselt selgeks veel kahe sõitja edasine saatus. Väljaanne teatab, et homme esitletakse Jari-Matti Latvalat Toyota piloodina. Lisaks kirjutab Autosport, et homme sõlmib Elfyn Evans lepingu DMACKi meeskonnaga.

Mikkelseni õnnetuseks on hääbumas ka võimalus, et Katarist pärit rahabossid soetavad kihutamiseks uued Volkswageni rallimasinad ja annaksid ühe nendest norralase käsutusse.

Seega on viimasel kolmel hooajal MM-sarjas kolmandaks tulnud mehel sisuliselt jäänud veel kolm võimalust. Ühel juhul peab ta lootma Citroenile, et need loobuksid ühest oma sõitjast ja annaksid võimaluse Mikkelsenile. Päris maha ei saa matta võimalust, et Toyota tahab endale veel üht kogenud pilooti. Viimane variant oleks osaleda MM-sarjas eratiimiga.

Eratiimiga tuleb uuel hooajal tõenäoliselt rajale teine norralane Mads Östberg, kes võib taas kihutama hakata Adapta tiimis.

Selgusetu on ka tänavu M-Spordis sõitnud Eric Camilli saatus. Tõenäoliselt hakkab prantslane kogemusi omandama WRC2 sarjas.

2017. aasta autoralli MM-sarja tiimide koosseisud

M-Sport

Sebastien Ogier

Ott Tänak

Citroen

Kris Meeke

Stephane Lefebvre

Craig Breen

Hyundai

Thierry Neuville

Hayden Paddon

Dani Sordo

Toyota

Jari-Matti Latvala*

Juho Hänninen

DMACK

Elfyn Evans*

*ametlikku kinnitust on oodata homme

Veel tööta piloodid, kes sel aastal kuulusid tehasemeeskonda

Andreas Mikkelsen

Mads Östberg

Eric Camilli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles