Keenias käib ettevalmistus suure hulga Eesti jooksjate vastuvõtuks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Mihkel Maripuu

Keenias Nyahururus võtab jaanuaris vastu läbi aegade suurima hulga Eesti jooksjaid, kelle võõrustamiseks käib Tiidrek Nurme eestvedamisel ettevalmistus.

Nurme valis koostöös kohalike elanikega jooksjate jaoks välja hoone. «Maja, kus sportlased elama hakkavad, tuuakse soe dušš, kaks veega tualettpotti ning parandatakse laed ja paigaldatakse uus mööbel. Mõnele toale pannakse puuduolev uks. Lisaks vajab hoov korrastamist, kanala territooriumi pisut piirata,» rääkis Nurme ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Maja renoveerimistööd viiakse kohalike abiga lõpuni veel enne seda, kui Keeniasse saabub suur hulk Eesti jooksjaid. «Vajadus maja järgi tekkis, kuna meid koguneb siia jaanuarikuuks läbi aegade suurim seltskond,» lausus Nurme, kes ise elab praegu kohas, kus juba aastaid käinud.

Nurme harjutab Keenias juba seitsmeteistkümnendat korda, valmistudes uue hooaja väljakutseteks jooksuradadel. Kevadel sihib ta Eesti rekordit poolmaratonis ning hiljem tahab parandada isiklikke rekordeid 5000 m ja 10000 m distantsidel. Augustis toimuvateks kergejõustiku maailmameistrivõistlusteks on tal maratoni norm juba täidetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles