Brawn: Mercedese edu taga on Schumacheri töö

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix

Vormel-1 sarja legendaarne tehnikaülemus Ross Brawn tegi oma karjääri jooksul palju koostööd Michael Schumacheriga ning koos võideti hulgaliselt tiitleid. Samad mehed liitusid 2010. aastal taas vormel-1 sarjaga ühinenud Mercedese meeskonnaga ning paljude arvates peitubki tiimi tänane edu Brawni ja Schumacheri nimede taga.

«Michael aitas kindlasti kaasa organisatsiooni struktuuri ehitamisele, mis lõpuks tõi kaasa Mercedese edu,» ütles Brawn CNNile. «Tema abil tõusis tippu Ferrari ning sama jätkus ka Mercedeses.» Brawni sõnul oli üks Schumacheri suuremaid tugevusi kaaslaste motiveerimine. «Ta oli niivõrd edule orienteeritud, et tõmbas kõik ümbritsevad inimesed endaga kaasa.»

Schumacher sõitis Mercedeses aastatel 2010-2012. Seejärel tuli tema asemele Lewis Hamilton ning alates 2014. aastast on Saksamaa autotootja vormelisarja valitsenud. Schumacher ise pole Mercedese tiitlitele tervena saanud kaasa elada, kuna 2013. aasta lõpus sai ta suusaõnnetuse tagajärjel raske peavigastuse, millest sakslane pole tänase päevani taastunud. Kuna sakslase tervislikku seisundit katab suur saladuseloor, siis pole isegi kindel, kas Schumacher on Mercedese eduloost teadlik.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles