Iseteadlikud maailmarändurid Nõlvak ja Tiisaar – kodutud, ent sihikindlad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar (sinistes särkides) treenivad hetkel Austraalia koondislastega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar (sinistes särkides) treenivad hetkel Austraalia koondislastega. Foto: Erakogu

Eesti ainus tõsiselt ja kõrgete sihtide nimel tegutsev rannavollepaar Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar alustas hooajaks valmistumist Tais ja nüüd on mehed laagris Austraalias, kus treenitakse sealse koondisega. Tahtmine on meestel jätkuvalt suur: alaliidult nad toetust ei saa, kõik sponsorid on ise leitud ja kui saab kõvasti trenni uhada, sobib magamiskohaks ka Austraalia sparringupartneri põrand.

Nagu Rahvusvahelisele Võrkpalliföderatsioonile (FIVB) kombeks, on ka selle hooaja eel täiesti ümber tehtud nii võistluskalender kui MK-sarja peale saamise süsteem. Enam ei ole riiklikel alaliitudel MK-punkte, vaid iga teenitud punkt läheb mängijatele individuaalselt. Kontinentaalsed karikasarjad annavad aga sel aastal oluliselt vähem MK-punkte, seega võib oodata suuremat tunglemist FIVB turniiridele. Kuna sinna saab ka vähem paare kui eelmise süsteemiga, on teadmatust omajagu. Kusti Nõlvak rääkis, kuidas mehed Austraaliasse sattusid ja mida uuelt hooajalt oodatakse.

Mõte Austraaliasse minna oli juba eelmisel aastal, ent nüüd võtsid eestlased ise sealsete mängijatega ühendust ja uurisid treeningvõimaluste kohta. Phuketist lennati 1. jaanuaril Austraaliasse, kus hetkel treenitakse Adelaide’s koos sealse koondisega. «Siin võeti meid väga hästi vastu ja treeningtingimused on meie silmis ideaalilähedased,» tõdeb Nõlvak.

«Hetkel elamegi ühe mängija, Zachary Schuberti kodus, magame ühes toas põrandal, aga treeningtingimused mitme treeneri pilgu all on suurepärased. Talveks Austraaliasse lendamise pluss oli veel see, et saame siin ka võistluskogemusi koguda kohalikku rannavolle tuuri mängides, mis algab juba 14. jaanuaril siinsamas Adelaide’is ja lõpeb veebruari teises pooles,» kirjeldab Nõlvak tingimusi. Siis algabki FIVB World Tour ehk MK-sari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles