Kerde: läheb kaua aega, enne kui hakkame korvpallist aru saama!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki mängijad kuulavad peatreener Üllar Kerde juhtnööre
Tartu Rocki mängijad kuulavad peatreener Üllar Kerde juhtnööre Foto: Sille Annuk.

Ehkki Tartu Ülikool / Rock kaotas Balti liigas Šiauliai meeskonnale alles lisaajal, polnud klubi peatreener Üllar Kerde ja korvikütt Gert Kullamäe mänguga üldse rahul.

Pärast koduväljakul 90:96 lõppenud kohtumist põrutas Kerde: «Meil läheb veel kaua aega, enne kui hakkame korvpallist aru saama! Standardolukordade lahendamine jätab soovida, kaitses tegutseme kehvasti. Reedel teeme teooriatunni.»

Lausa masendav oli Rocki kaotus lauavõitluses – 34:54. «Hea, et üldse mängus püsisime,» rääkis Kullamäe Postimehele. «Tavaliselt on nii, et kui saad lauas suurelt peksa, pole võimalik vastasega sammu hoida,» lisas ta.

Tulemusega 83:83 lõppenud normaalaja viimastel minutitel aitasid just Kullamäe tabavad kaugvisked vahet vähendada ja lisaajale jõuda. «Tegelikult olin ülikehv,» hindas teist korda isaks saanud Kullamäe nädalase pausi järel platsile astumist.
Kullamäe oli vahepeal iseseisvalt jooksmas ja viskamas käinud ning osalenud TTÜ treeningul. «Pean järeleaitamistunde tegema, et korralikule tasemele tõusta,» nentis snaiper enesekriitiliselt.

Lisaajal muutus Rocki mäng Kullamäe arvates ühekülgseks. Liiga palju loodeti kaugvisetele. «Pidanuksime mitmekülgsemalt tegutsema, korvi alt rohkem võimalusi otsima, vead olid täis,» arutles ta.

Kui lisaajast oli kulunud poolteist minutit, viis Kullamäe kolmene Rocki viimast korda juhtima – 86:85. Kaks minutit enne lõpuvilet sopsas kaugelt Janar Talts, vähendades väljakuperemeeste kaotuse minimaalseks, 89:90.

Rocki parimana viskas Brian Cusworth 28 punkti ja hankis 12 lauapalli. «Kaitses kärises mäng tema pealt,» ütles Kerde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles