Nõlvak ja Tiisaar stardivad 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar. Foto: fivb.org

Eesti aja järgi täna kell 17.30 jookseb rannavolle paar Kusti Nõlvak - Mart Tiisaar väljakule USAs Fort Lauderdaleʼis toimuval FIVB Majors etapil.

Alanud hooajal on rahvusvaheline rannavollekalender elanud üle muudatuse, mille alusel on etapid lahterdatud vastavalt tugevusele ühe- kuni viietärnilisteks, kus üks märgib kõige madalama ja viis kõige tugevama tasemega turniiri. Neist viimasesse kuulub ka täna USAs algav võistlus, mille auhinnafondiks on 600 000 USA dollarit.

Kvalifikatsiooni avaringis ootab Eesti paari vastasseis Norra duo Daniel Bergerud - Svein Oddmund Solhaugiga. Eestlased hoiavad jooksvas maailma rannavolle edetabelis 115. kohta, norrakad on 83. positsioonil.

Kohtumise võitja läheb põhiturniirile pääsemist määravas matšis vastamisi Austria paariga Thomas Kunert - Christoph Dressler. Eelmisel aastal väisasid nad ka Pärnus toimunud üliõpilaste rannavõrkpalli maailmameistrivõistlusi, kus pälviti pronksmedalid. MK-sarjas jõuti möödunud hooajal esikümnesse kolmel korral. Kvalifikatsiooni teise ringi matš algab Eesti aja järgi kell 21.30.

Nõlvak ja Tiisaar on hooajaks vormi ladunud esmalt Tais ja pärast seda Austraalias, kus osaleti edukalt ka kahel sealsel riikliku turniiri etapil. Adelaide´is peetud esimesel etapil saadi neljas koht ja veidi enam kui nädalapäevad tagasi oldi Brisbane´is kolmandad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles