Võimas! Tänak püstitas kaasaegse WRC-sarja kiirusrekordi! (7)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: Timo Anis

M-Spordi Ford Fiesta WRC auto roolis tegusid tegev Ott Tänak näitab Rootsi rallil suurepärast kiirust ning laupäevasel esimesel kiiruskatsel püstitas eestlane koheselt ka sarja rekordi, kui tema keskmiseks kiiruseks oli 137,8 km/h. Tegemist on kaasaegse WRC-sarja rekordiga.

Tänak võitis laupäevase esimese kiiruskatse, mille pikkuseks oli 31,60 km. «Korralik ja kiire kiiruskatse. Ma ei tundnud end nii enesekindlalt. Seega ei olnud maksimaalne pingutus, kuid suutsin kiiruskatse läbida eksimusteta,» teatas Tänak ajalooliseks kujunenud kiiruskatse järel.

Kui Tänak püstitas tänapäevaste autode ühe kiiruskatse keskmise kiiruse rekordi, siis läbi aegade rekord on endiselt Stig Blomqvisti käes, kes on ühe kiiruskatse suutnud läbida keskmise kiirusega 189,5 km/h.

Tänaku ulmeline keskmine kiirus 9. kiiruskatsel (Knon kiiruskatse esmakordne läbimine) tähendas aga seda, et 12. kiiruskatse (Knon kiiruskatse teistkordne läbimine) jäetakse turvalisuse huvides ära. Knoni kiiruskatse teistkordse läbimise soovitas ära jätta Rahvusvaheline Autoliit FIA.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles