Grönholm Toyotast: nad võivad isegi MM-tiitlile pretendeerida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juho Hänninen kihutamas Rootsi rallil.
Juho Hänninen kihutamas Rootsi rallil. Foto: Timo Anis.

Rootsi rallil võidutsenud Toyotal on võimalus heidelda isegi MM-tiitli nimel, usub kahekordne autoralli maailmameister Marcus Grönholm.

17-aastase pausi järel MM-sarja naasnud Toyota on teinud erakordselt hea alguse, kui Jari-Matti Latvala oli Monte Carlos teine ja Rootsis võitis. «Keegi ei uskunud, et Toyota sõitja võiks kahe etapi järel MM-sarja juhtida, aga seal ta nüüd on! Ise arvasin, et oleks tore, kui nad ei oleks eriti kehvad, aga võit on suur üllatus,» sõnas Grönholm MTV Spordile.

Ühtlasi tunnustas ta tiimipealikku Tommi Mäkineni. «Võistkonnas on palju soomlastest asjatundjaid ja mis saakski olla parem! Nüüd on neil võimalus isegi MM-tiitlist mõelda – Monte kohta öeldakse alati, et see ei näita midagi, ja sama jutt käib Rootsi kohta, aga ega see kiirus kuskile ei kao. Lisaks on Toyota kruusal kõvasti testinud. Tundub, et neil on pagana kõva auto,» arvas Grönholm. «Eriti avaldab mulle muljet see, et auto liigub silmaga vaadates väga rahulikult – ei mingit draamat.»

Järgmine MM-etapp sõidetakse 10.-12. märtsini Mehhikos.

Kahekordne autoralli maailmameister Marcus Grönholm. FOTO: AP/Scanpix
Kahekordne autoralli maailmameister Marcus Grönholm. FOTO: AP/Scanpix Foto: AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles