Eesti korvpallikoondis sai peatreeneri paika

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk.
Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti Korvpalliliidu juhatuse tänase otsusega kinnitati meeste rahvuskoondise peatreeneriks Tiit Sokk. Tema juhendamisel on Eesti koondis mänginud aastast 2009. Uus leping kehtib 2017. aasta MM-valiktsükli lõpuni. 

Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets ütles juhatuse ruumist väljudes, et otsus oli kiire ja konsensuslik. «Eelmine koondise tsükkel oli ka minu jaoks positiivne üllatus, Tiit mängis nende meestega kes tal kasutada olid. Lati alt see meeskond kindlasti läbi ei läinud ning vaimselt oli koondis väga heal tasemel.»

«Mul suuri kõhklusi ei olnud, sest teatavas mõttes jäi tehtud töö poolikuks,» sõnas Sokk. Augustikuus viib ta koondise MMi eelkvalifikatsioonile, kus vastaseks Makedoonia ja Kosovo. Kolmesest kaks paremat pääsevad MM-kvalifikatsiooniturniirile, mille esimese «akna» mängud peetakse novembris.

Sokk jätkas: «Mullu läksime võitlema EM-pääsme eest, sellest jäime napilt ilma. Täitsime tulemuse poolest justkui miinimumeesmärgi, et pääseda MM-kvalifikatsiooniturniirile ent siis mõtles FIBA midagi uut välja ning selgus, et peame eeloleval suvel tegema läbi veel mingi eelkvalifikatsiooni. Siit tuleb tööd edasi teha. Nüüd ongi ainus ja esimene eesmärk see edukalt läbida ja tagada koht novembris algavaks MM-kvalifikatsiooniturniiriks.»

«Mullu oli meil 12 kontrollmängu, seda oli ehk isegi liiga palju. Trenni tuleb ka teha. Sel suvel peaks piisama umbes kaheksast kontrollmängust, usun. Koondise ettevalmistus algab kohe pärast jaanipäeva, sest ka ametlikud mängud algavad palju varem (avamäng 9. august).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles