Maicel Uibo harjub Bahamal uue elu ja treeneritega

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo Rio olümpial.
Maicel Uibo Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees

KERGEJÕUSTIK. Reedel algavatele kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustele sõidab Eestist kuueliikmeline koondis, kaks sportlast võib hea õnnestumise korral sekkuda ka medaliheitlusse: kaugushüppaja Ksenija Balta ja mitmevõistleja Maicel Uibo. Kui Baltat sai Eestis hiljuti võistlemas näha koguni kahel korral – Martin Kutmani mälestusvõistlusel ja Eesti talvistel meistrivõistlustel –, siis aastaid USAs Georgia ülikoolis treeninud ja õppinud Uibo harjutab nüüd kaugel Bahamal ja satub kodumaale harva.

Internet on aga alati abiks ja Skype'i vahendusel saavad Uibo käekäigust aimu ka Postimehe lugejad. Äsja Bahamal oma kihlatu, Rio olümpial 400 meetri jooksus kulla võitnud Shaunae Milleriga abiellunud Uibo harjutabki nüüd abikaasa kodumaal. Ta treenib kolme juhendaja käe all, jooksualadel aitab eestlast tema abikaasa isa Shaun Miller. «Tema on kindlasti suureks abiks olnud,» tunnistab Uibo. Heitealadel juhendab mitmevõistlejat Bradley Coope ja hüpetel Peter Pratt. Kuna olümpia läks aia taha, jäi Uibo ilma ka Eesti Olümpiakomitee suuremast toetusest ja peab majandama 500-eurose toetusega. Seetõttu on ka pere toetusel suurem roll. Uibo treenib Bahamal Nassaus Speed Dynamicsi klubis, mida veabki Shaun Miller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles