Dopingupatune Johaug saatis kuldsetele norralannadele omapoolse teate

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatesõidus võidutsenud Norra naiskonda kuulsudi Marit Björgen (vasakult), Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla ja Astrid Uhrenhold Jacobsen.
Teatesõidus võidutsenud Norra naiskonda kuulsudi Marit Björgen (vasakult), Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla ja Astrid Uhrenhold Jacobsen. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Norra naissuusatajad võitsid Lahti MMil viiendalt distantsilt juba viienda kuldmedali, kui viimati oldi parimad 4x5 km teatesõidus. Võidu järel saatis kuldmedali võitjatele õnnitlused ka praegu võistluskeelu all olev Therese Johaug.

«Õnnitlused kuldmedalite puhul! Ma tahaksin samuti kangesti Lahtis olla. Elasin teile aga kodus kaasa ning lehvitasin Norra lippu,» vahendab ajaleht VG Johaugi sõnu. «Teil on siiamaani olnud fantastiline MM. Olen teie saavutuste üle äärmiselt uhke. Soovin MMi viimaseks distantsiks (30 km vabatehnikas) teile edu. Hoian pöidlad peos. Tunnen teist hirmsasti puudust.»

Norralannade suurim staar Marit Björgen tunnistas samuti võidu järel, et Johaugi võistluskeeld on nende jaoks endiselt suur löök. «See oli väga keeruline sügis. Oleme suutnud siiski ühtsetena seista ja hoida eesmärgid silme ees. Oleme teineteist toetanud,» teatas omalt poolt Björgen.

Johaugile määrati dopingukontrollis põrumise eest 13-kuuline võistluskeeld, mis tähendab, et ta saab osaleda järgmisel aastal Pyeongchangis peetavatel taliolümpiamängudel.

Therese Johaug. / Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix/Scanpix
Therese Johaug. / Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix/Scanpix Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles