Uibo õnnetu saatus

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo saab nüüd juba rahulikult MM-iks valmistuda.
Maicel Uibo saab nüüd juba rahulikult MM-iks valmistuda. Foto: Thomas Windestam/DECA Text och Bild

KERGEJÕUSTIK. Pikk ja väsitav lennureis üle ookeani selleks, et joosta pool 60 meetri distantsist ning seejärel tõdeda, et edasine osalemine tiitlivõistlusel on suure küsimärgi all. Just selline õnnetu saatus tabas Maicel Uibot. Suurte lootustega ja enda sõnul heas seisundis mitmevõistlejal ebaõnnestus teine tiitlivõistlus järjest, ta oli sunnitud Belgradi sise-EMil reievigastuse tõttu juba teisel alal katkestama. Ka eelmine tiitlivõistlus, Rio olümpia läks aia taha, sest ta sai kuulitõukes nulli.

Nii ei täitunud Bahamal elava ja treeniva sportlase lootus saada Eesti Olümpiakomitee suurema toetuse peale ja teha sellega oma elu kergemaks. Hetkel on Uibo EOK jaoks C-kategooria sportlane, kes peab hakkama saama 500 euroga kuus.

Kui Uibo oleks suutnud EMil hõbeda või pronksi võita, oleks tema toetus olnud B-klassi oma. See tähendanuks, et kuus saaks ta ettevalmistustoetust 1400 eurot ja palka 1600 eurot. Kulla puhul kerkinuks ta A-kategooriasse ja summad oleks vastavalt 2200 ja 2500.

Uibo ise ei tahtnud rahast suurt numbrit teha ja nentis, et pärast ülikooliõpingute lõppu USAs ongi tiitlivõistlustel osalemine prioriteet. «Ma ei tulnud siia ainult raha pärast, aga reaalsus on reaalsus ja tuleb hakkama saada, seekord läks sedasi,» lepib ta olukorraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles