Saue pääseb ka homses ühisstardiga sõidus võistlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Nordic Focus

Eesti laskesuusakoondise liider Eveli Saue langes küll pärast tänast Holmenkolleni etapi jälitussõidu MK-sarja üldarvestuses 28. kohale, ent pääseb siiski ka homsesse ühisstardiga sõitu.

Rahvusvaheline Laskesuusaliit avaldas MK-hooaja viimase võistluse stardinimekirja ning sinna kuulub ka Saue, kelle stardinumber on 25.

Saue on tänavu võistelnud kolmes ühisstardiga sõidus - Oberhofis pidi ta leppima viimase ehk 30. kohaga, Anterselvas tegi aga oma karjääri parima tulemuse sel distantsil, saades 13. koha. Fort Kentis sai ta 17. koha, Hantõ-Mansiiski MMil aga ei pääsenud ta kahjuks starti.

Ühisstardiga sõitu pääseb teatavasti 30 naist – 25 MK-sarja üldarvestuses paremat ning viis konkreetselt etapil hästi esinenud naist.

Tänavune MK-sari on olnud nii põnev, et enne homset sõitu on reaalne võimalus üldarvestuses esikoht võtta koguni neljal naisel. Praegu on 979 punktiga liidrikohal soomlanna Kaisa Mäkäräinen, teiseks tõusis 938 punktiga norralanna Tora Berger, kolmas on 935 punktiga rootslanna Helena Ekholm ning neljas 929 punktiga sakslanna Andrea Henkel. Kuna mullune võitja Magdalena Neuner täna tervislikel põhjustel ei startinud, minetas ta ka lootuse üldesikoha nimel heidelda.

Naiste 12,5 km ühisstardiga sõit on Holmenkollenis kavas homme kell 15 ning kell 17 on meeste 15 km ühisstardiga sõit, mis samuti selgitab tänavuse MK-sarja võitja. Ükski Eesti mees sinna starti ei pääsenud.

Naiste sõidus stardinimekirja saab vaadata siit ja meeste sõidu oma siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles