Svendsen Bø imelisest sõidust: olen šokeeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø. Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise hooaja viimasel etapil Holmenkollenis oli täna viimase aja üks põnevamaid meeste jälitussõite, kus tegi ajalugu MK-sarja üldarvestuses esikohta püüdev Tarjei Bø – 22-aastane norralane alustas võistlust 44. kohalt ja tõusis lõpuks teiseks.

Kunagi varem pole ükski mees jälitussõidus nii suurt tõusu teinud.

Etapivõidu teenis norralane Emil Hegle Svendsen, Bø kaotas talle vaid 0,6 sekundiga.

Pärast viimast lasketiiru läks liidriks prantslane Martin Fourcade, edestades 3,5 sekundiga Svendsenit, 6,9 sekundiga suurema osa võistlusest juhtinud Björn Ferryt ning 16 sekundiga Bød.

Üsna kiiresti püüdis Bø Ferry kinni ja asus Svendsenit ja Fourcade jahtima, 10,8 km peal tõusis ta juba liidrikohale.

«Kui ma järsku Tarjeid enda kõrval nägin, olin šokeeritud,» tunnistas Svendsen võistlusjärgsel pressikonverentsil. «Ta tegi 500 meetriga kümme sekundit tasa! Mõtlesin, et pean jõudu säästma ja siis on mul ka võimalus, ründasin raja viimasel osal ja õnneks suutsin võita.»

Svendsenil jagus oma hea sõbra ja koondisekaaslase suunas üksnes kiidusõnu. «Ta alustas nii kaugelt! Oleme varem ka näinud, et tagantpoolt startijad suudavad ette tõusta, aga see oli ikkagi täiesti uskumatu, mida ta tegi,» sõnas Svendsen. «Tulevikule mõeldes on see isegi natuke hirmutav. See näitas, kui suur potentsiaal tal tegelikult on, ta pole endast veel kõike välja pannud.»

Bø tunnistas, et pärast neljapäevast sprinti, kus ta tegi viis möödalasku, neist neli püstitiirus, oli ta üsna masenduses, kuna tundis, et vedas alt nii oma perekonda, sõpru kui ka kõiki norralasi. «See oli minu jaoks täiesti must päev. Mul pole tavaliselt enesekindlusega probleeme, aga neljapäev oli raske,» avaldas ta. «Õnneks elasin selle üle ja täna oli ilmselt mu hooaja parim päev! Andsin ka lõpus endast kõik, aga kuna olin algusest peale täiskiirusel sõitnud, ei suutnud ma Emilile vastu saada.»

MK-sari lõpeb homme, viimase alana on kavas 15 km ühisstardiga sõit. Bø edestab Svendsenit 31 punktiga, mis tähendab, et kui Svendsen homme võidab, peab Bø lõpetama esikümnes, et üldarvestuses esikoht võita.

«Tean, et saan MK-sarjas esikoha. Aga ma ei tea, kas see juhtub sel aastal,» sõnas Bø kavalalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles