Kõrgesse mängu sekkuv Kotsar: esiti rollimängija, ideaalis korralik punktitooja

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar (paremal).
Maik-Kalev Kotsar (paremal). Foto: Jeremy Brevard/USA Today Sports

KORVPALL. USA üliõpilasliiga NCAA finaalturniiril kuulsat Duke'i üllatanud Maik-Kalev Kotsari ülikool South Carolina püüab unelmate teekonda jätkata. Selleks tuleb Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva alistada Baylori esindus ja siis oleks South Carolina juba esimese kaheksa seas. Kihlveokontorid annavad kerge eelise Baylorile, aga South Carolina võit poleks kaugeltki sama suur sensatsioon kui Duke'i alistamine.

Esimest hooaega NCAAs mängiv Kotsar on kuulunud sisuliselt iga kord peatreener Frank Martini algviisikusse ja suure tõenäosusega juhtub sama ka ööl vastu laupäeva. Mänguminuteid on tulnud korralikult – keskmiselt 23,6 –, aga vähemalt esialgu on tema roll piirdunud musta töö tegemisega. Punkte on ta seni visanud 5,8 ja lauapalle võtnud 4,9.

Kraadi võrra lahjemas konkurentsis on 208 cm pikkune Kotsar näidanud hoopis mitmekülgsemat ründearsenali. Eesti spordihuvilistele tutvustas ta ennast 2015. aastal, kui kerkis Eesti universiaadikoondise põhitegijate sekka. Keskmiselt 11,1 visatud punktiga jäi ta eestlastest alla vaid Janari Jõesaarele, blokeeritud visete arvestuses (1,9) ei leidunud talle terve turniiri peale aga ühtegi vastast.

Kotsarit universiaadikoondises ja Audenteses juhendanud Indrek Visnapuu sõnul võib Kotsar järgmistel hooaegadel tõusta South Carolina rünnakuhierarhias kõrgemale, aga paratamatult tuleb kuskil piir ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles