Veideman kogeb Itaalias melu, mida on raske numbritesse panna

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman tänab Udine fänne toetuse eest, poolehoidjad avaldavad klubi uuele liidrile austust.
Rain Veideman tänab Udine fänne toetuse eest, poolehoidjad avaldavad klubi uuele liidrile austust. Foto: Udine APU / Facebook

Tuleb välja, et Itaalia korvpalli esiliiga on tuhandetele saapamaa elanikele üksteise vihkamiseks piisavalt tähtis. Märtsi alguses Kalev/Cramost Udine klubisse siirdunud Rain Veideman ei saanud ühe matši järel isegi tavapärast teed pidi koju minna, sest politsei oli kakluste vältimiseks osa tänavaid kinni pannud. Möllu tehakse seega kõvasti. Ja tase? Mitte midagi maailma muutvat, aga vähemalt harjumuspärasest ühtlasem.

25-aastane Veideman mängis Kalev/Cramos viimased kolm ja pool hooaega. Mida aeg edasi, seda väiksemaks pealtvaatajate huvi jäi – teisipäevast Balti liiga pronksikohtumist Tartu Ülikooliga jälgis Saku suurhallis vaid 500 inimest. VTB Ühisliiga on Veidemani praegusest mängupaigast palju tugevam, aga atmosfäär jäi enamikus saalides akadeemiliseks.

«Numbrid numbriteks, aga siin valitsev melu on hoopis midagi muud. Muidu on meil ka kõik äge, aga (poolteist nädalat tagasi peetud – toim) derbimäng Triestega oli eriti võimas,» ütles kiiresti Udine liidriks kerkinud Veideman.

Esiliiga tiimide aktiivsemad toetajad meenutavad Kreeka ja Serbia klubide kurikuulsaid ultrafänne, kellele annab saali minemine võimaluse ennast hingetuks karjuda. Kui jumal annab, saab pärast mängu nukid ka veriseks.

«Kohtumine Triestega on meie fännidele aasta tähtsaim mäng. Isegi kui finaali jõutaks, siis derbi on ikka kõvem. Nende kahe klubi fännid vihkavad teineteist. Seal käib keskmiste sõrmede näitamine ja lõugamine kogu aeg. Fänlus pole siin nii hull nagu jalgpallis, aga särgid võetakse ikka seljast ära, mingid dirigendid näitavad kõik ette ja teised laulavad järgi,» kirjeldas Veideman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles