Klitško ja Joshua suur poksimatš purustab rekordeid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: Tim Goode/PA Wire/PA Images/Scanpix

Juba järgmisel laupäeval peetakse viimaste aegade üks oodatumaid üliraskekaalu poksilahinguid – Wembley staadionil tulevad 90 000 pealtvaataja ees omavahel rusikahoope jagama Anthony Joshua ja Vladimir Klitško.

Mõlemad mehed võivad 29. aprillil arvestada korraliku teenistusega – rahaliselt on mõlemal Floyd Mayweatheri tasemeni küll minna pikk maa, kuid siiski on tegemist kõige kallima matšiga Suurbritannia pinnal, kirjutab Sportsmail.

Matš peaks praeguse seisuga genereerima umbes 60 miljonit eurot tulu. Senine rekord pärineb 2014. aastast, kui Carl Froch alistas Wembley’l George Groves’i. Toona teeniti 28 miljonit eurot.

Suurbritannia poksiajaloos saab olema rekordiline ka mõlema mehe teenistus – Klitško ja Joshua jagavad omavahel auhinnarahana ära umbes 36 miljonit eurot. Ka selles vallas kuulub praegu rekord Frochile ja Groves’ile, kes jagasid ära umbes 12 miljonit eurot.

Suurbritannias tehakse Joshua ja Klitško matšile eeldatavasti üle miljoni ostu tasulises telekanalis ja ka sealt peaks tulema rekord.

Wembley staadionile pääsemiseks oli kõige odavam pilet 50 eurot ja kõige kallimate eest tuli maksta 2400 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles