Viimaselt katselt kolm lisapunkti noppinud Tänak jätkab MM-sarjas neljandana

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarja viienda etapina peetud Argentina rallil kolmanda koha saanud Ott Tänak ja Martin Järeoja noppisid kolmanda koha ka ralli viimaselt ehk punktikatselt, saades tänu sellele MM-tabelisse juurde kolm lisapunkti ja ühtekokku 18 punkti.

Fordil kihutavad Tänak ja Järveoja on MM-sarjas jätkuvalt neljandal kohal, olles nüüd kogunud 66 punkti. Kui jätta kõrvale 11. kohaga lõppenud Korsika ralli, on eestlased kõigil ülejäänud neljal rallil mahtunud esinelikusse ja kolm korda ka poodiumile.

Liider on ikka Tänaku meeskonnakaaslane Sebastien Ogier, kes on viie ralliga kogunud 102 punkti. Kuna Ogier sai Argentinas nii ralli kokkuvõttes kui ka publikukatsel neljanda, Jari-Matti Latvala (Toyota) aga mõlemas arvestuses viienda koha, kasvas natuke ka prantslase ja soomlase vahe ning see on nüüd 16 punkti.

Kaks viimast rallit võitnud ja täna ka punktikatselt viis lisapunkti saanud Hyundai sõitja Thierry Neuville on 84 punktiga kolmas, edestades Tänakut 18 punktiga. Eestlase järel on 51 punktiga viies Dani Sordo ja 42 punktiga kuues Elfyn Evans, kes pidi Argentina ralli esikoha vaid 0,7 sekundiga loovutama alles viimasel kiiruskatsel.

MM-sarja järgmine etapp peetakse 19.-21. mail Portugalis.

Autoralli MM-sari, üldseis

  1. Sebastien Ogier (Ford) 102 punkti
  2. Jari-Matti Latvala (Toyota) 86 p
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 84 p
  4. Ott Tänak (Ford) 66 p
  5. Dani Sordo (Hyundai) 51 p
  6. Elfyn Evans (Ford) 42 p
  7. Craig Breen (Citroën) 33 p
  8. Hayden Paddon (Hyundai) 33 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles