Hoki MM algas tulevärgiga: Venemaa alistas karistusvisetega Rootsi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelased (punases) panid lõpuks rootslased pikali.
Venelased (punases) panid lõpuks rootslased pikali. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Täna alguse saanud jäähoki MMil teenisid esimestes kohtumistes võidu Venemaa ja Soome.

Eriti magusa võidu kirjutas tabelisse Venemaa, kes alistas A-alagrupi kohtumises tänavuseks turniiriks väga tugeva koosseisu kokku saanud Rootsi 2:1.

Rootslased asusid avakolmandikul mängu Elias Lindholmi (14.40) tabamusest juhtima, kui viimasel kolmandikul tõi Sergei Andronov (43.58) tabloole viiginumbrid. Kuna kolm-kolme vast mängitud lisaaega väravaid ei toonud, siis otsustati võitja karistusvisetega. Otsustava tabamuse autoriks oli Artemi Panarin.

Soome alistas B-alagrupi esimeses kohtumises 3:2 Valgevene. Soomlased asusid kohtumist juhtima, kui avakolmandikust oli kulunud 2.43 ning värava viskas Sebastian Aho. 5.09 pärast avavilet tegi Oskar Osala juba soomlaste eduseisuks 2:0.

Teisel kolmandikul (38.08) viskas Valgevene poolel ühe värava tagasi Jegor Šarangovitš ning kolmandal kolmandikul (44.32) tõi Jevgeni Kovjaršin tabloole viiginumbrid.

Soomele tõi lõpuks võidu Veli-Matti Savinaineni (49.15) tabamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles