Katrin Šmiguni abikaasa jätab pere nimel Norra suusakoondise

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Knut Nystad
Knut Nystad Foto: KNUTNYSTAD.COM

Norra suusakoondise määrdemeeskonda pikka aega juhtinud Katrin Šmiguni abikaasa Knut Nystad teatas täna Norra meediale, et ei pikenda oma töölepingut ning pärast Pyeongchangi olümpiat ta enam norralaste suuski ei määri.

«See on minu viimane hooaeg. Olen oma unistused realiseerinud. Nüüd on aeg oma laste unistustega tegeleda,» sõnas 11-aastase tütre Kristin Heleni ning 5-aastase poja Kristen Haakoni isa Aftenpostenile.

Nystad liitus Norra suusakoondisega 2006. aastal ning langes suure kriitikatulva alla pärast 2014. aasta taliolümpiamänge, kui Norra teatenaiskond leppis viienda kohaga. Nystad sai toona suisa ähvardusi, kuid suutis ametisse püsima jääda. 

«Minu nimel on mittevallandamise maailmarekord, kuigi selleks on olnud palju häid võimalusi. Olen olnud õnnelik ning aidanud Norra suusakoondist viia heade tulemusteni. Eesmärk on karjäär lõpetada hea olümpiaga, kuid garantiisid anda ei saa,» rääkis ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles