Venemaa kodakondsust ihalenud Petter Northug jõudis oma soovides selgusele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Moskvas.
Petter Northug Moskvas. Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix

Norra suusaässal Petter Northugil jääb selja taha raske hooaeg. Lisaks kehvadele tulemustele olid halvad ka suusatähe suhted kohaliku alaliiduga. Vahepeal läks Northug isegi nii kaugele, et rääkis avalkult Venemaa kodakondsuse võtmisest. Nüüd teatab Norra meedia, et suhted Northugi ja Norra Suusaliidu vahel on normaliseerunud.

Konflikt Northugi ning Norra suusakoondise juhi Vidar Löfshusi vahel lahvatas taas märtsis ning asju hakati lõpuks siluma eelmisel nädalal. Reedel kohtusid mehed omavahel näost-näkku ning rääkisid asjad selgeks, kirjutab VG.

«Meil oli Löfshusiga hea kohtumine. Ootame head koostööd. Ees on ootamas väga tähtis hooaeg – olümpiahooaeg,» teatas Northugi mänedžer Aro Sörum.

Meeste vahel olid suhted keerulised läbi hooaja, kuid haripunkt saabus märtsis, kus Northug nõudis Löfshusi ametist tagandamist. Lisaks rääkis suusaäss avalikult Venemaa kodakondsuse võtmisest. Selle mõtte on Northug nüüdseks maha matnud.

«Ma võin kinnitada, et kohtumine toimus. Tegemist oli hea ja positiivses õhkkonnas toimunud kohtumisega,» teatas Norra suusaliidu esindaja Espen Graff sõnumi teel väljaandele VG. «Kahjuks ei saa ma midagi rohkemat lisada.»

Norra meedia kirjutab, et Northug liitub Norra koondisega taas novembri lõpus. Seejärel kehtivad talle täpselt samasugused reeglid nagu teistele koondislastele. Löfshusi sõnul peab ta edaspidi meediaga suheldes järgima samasuguseid reegleid nagu ülejäänud Norra esindustiimi kuuluvad sportlased.

Lisaks Northugi ja suusaliidu konfliktile on Norra rahvusala olnud viimase aasta aja jooksul suure surve all, kuna dopinguga on põrunud suured staarid Therese Johaud ja Martin Johnsrud Sundby. Nii on sealne alaliit kasutanud palju meediaekspertide nõuandeid ja seetõttu soovitakse edaspidi meediasuhtlust rohkem reguleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles