Galerii: Nõmme Kalju euromängu esimese poolaja katkestas harukordne vigastus

Ott Järvela
, Kadrioru staadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa liiga teise eelringi avakohtumine Nõmme Kalju ja Ungari klubi FC Videotoni vahel katkestas esimesel poolajal mitmeks minutiks harukordne vigastus.

Nimelt sai vigastada peakohtunik Joao Capela, kes jooksis keskväljal kokku Kalju poolkaitsja Reginaldiga ning sai sedavõrd tugevasti põrutada, et ei suutnudki kohtumisega jätkata. Täpsemalt oli probleemiks olnud kõrvaklapp, mis kokkupõrke käigus Capelale viga tegi.

Esmalt turgutatu Capelat mitu minutit platsil, seejärel lahkus ta (omal jalal) platsilt koos kiirabiarstiga riietusruumi. Mängu juhtimise võttis üle neljas kohtunik Luis Miguel Branco Godinho. Neljanda kohtuniku funktsioon oli esimese poolaja lõpus täitmata, aga vaheaja jooksul oli Capela sedavõrd toibunud, et asus teise poolaja hakul sellesse rolli.

17 aastat tagasi

Tegemist pole siiski esimese korraga, kui Kadrioru staadionil peetud eurosarjakohtumises tuleb kohtunik vigastuse tõttu välja vahetada.

Kuus päeva vähem kui 17 aastat tagasi ehk 2000. aasta 19. juulil toimus Meistrite liiga esimese eelringi matš FC Levadia ja Walesi klubi The New Saints vahel, mille avapoolaja keskel sai vigastada Taani kohtunik J Larsen, keda asendas 22. minutil Nicolai Vollquartz.

Läks mööda üheksa aastat ja 2009. aasta 14. oktoobril vilistas Vollquartz Lilleküla staadionil peetud MM-valikmängu Eesti - Belgia, mille Sinisärgid Raio Piiroja ja Konstantin Vassiljevi väravatest 2:0 võitsid.

Seega kui läheb nüüd samamoodi, vilistab avapoolajal peakohtuniku ülesanded üle võtnud Luis Miguel Branco Godinho 2026. aasta sügisel Lillekülas EM-valikmängu, kus Eesti koondis võtab ühe vägeva võidu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles