Kupperile alla jäänud Kanterit segab järgmine vigastus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Olümpiavõitja Gerd Kanterit segab 13 päeva enne MMi seljavigastus. Kodustel meistrivõistlustel leppis ta hõbemedali ja tulemusega 61.14. 

«Mingil hetkel oli hakanud kangus kogunema. Tugevat heitepraktikat on vähe olnud, keha reageerib sellele korralikult. Kui hommikul võtab viis minutit aega, et voodist püsti saada, siis see ongi vastus. Seljadiskil on väike ärritus, nüüd peab keha selle lahti laskma. Laupäeval käisin kaks korda võimlemas, täna hommikul mässasin kaks tundi,» sõnas ta. 

Alles teisipäeval naases Kanter pikalt vigastuspausilt, heites Šveitsis toimunud võistlusel parimal katsel ketast 62.45. Äkki pidanuks võistluse edasi lükkama? «Ma olen ikka võistlejamees, tavaliselt teen aasta jooksul 20+ võistlust. Ma ei kujutanud ette, et lähen MMile vaid Eesti meistrivõistluste ühe võistlusega. Mul on vaja ikkagi end võistluskeskkonnas testida ning vaadata, mida tehnika pärast suuri vigastusi teeb. Positiivne on see, et selle koha pealt on muremõtted maas ja ennast meelde ei tuleta,» sõnas Kanter.

MMi eel loodab Kanter siiski veel ühe võistluse teha.

Täna võidutsenud Kupperi jaoks on aga MM-rong läinud. «See oli eelneva hooaja tavapärane kulg, et kuidagi positiivses suunas ei läinud. Kahjuks on MMi rong läinud ning ega treeningud poleks ka seda õnnestumise protsenti väga lubanud täna,» tunnistas Kupper, kes üle kolme aasta tiitlivõistlustele ei pääse.

«Olen väga pettunud. Loodan, et see mudas suplemine tuleb tulevikus kasuks,» sõnas ta ning lubas, et MMi jälgib siiski telekast. «Uued kutid on esile kerkinud ning põnevust jagub!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles