Kanteriga medaliarvestuses samale pulgale tõusnud Embrich: võtsime end kokku ja saime hakkama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich.
Irina Embrich. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Eesti epeenaiskond võitis Leipzigis peetavatel maailmameistrivõistlustelt kuldmedali, alistades finaalis Hiina naiskonna 45:33. Eestlannade kogenuim vehkleja Irina Embrich sõnas otsustava matši järel, et kõik liikmed uskusid enne finaali võiduvõimalustesse. 

Hiina naiskond hoiab maailma edetabelis Eesti ees esimest positsiooni.«Oleme neile see hooaeg kaotanud, taktika on alt vedanud. Teadsime, et suudame neid võita – võtsime end kokku ja saime hakkama,» rääkis 37-aastane Embrich.

Lõppkokkuvõttes üsna kindla võidu teeninud Eesti naiskond tegutses kogu matši vältel vastasest paremini. «Proovisime paari torkega ette minna ja seejärel eduseisu hoida, millega saime ka hakkama. Nad võtsid riske, kuid meie lootsime kontrarünnakute peale,» kommenteeris Embrich eestlannade taktikat.

Kedagi esile ei soovinud Embrich tuua. «Iga üks andis oma panuse, võistkonnavõistlust muidu ei võida,» ütles Embrich ning lisas, et suure pinge all oli keeruline vehelda.

Isiklikus plaanis sai Embrich hakkama üsna uskumatu saavutusega. Nimelt on eestlanna teeninud tiitlivõistlustelt 11 medalit, millega tõusis jagama esikohta kettaheitja Gerd Kanteriga. Ükski teine Eesti sportlane ei ole säärase saavutuseni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles