Räikkönen: senised tulemused ei peegelda minu tõelist kiirust

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: /imago/Crash Media Group/Scanpix

Vormel 1 sarja kuuluva Ferrari meeskonna sõitja Kimi Räikkönen andis teada, et ta on käimasoleval hooajal rahul seni näidatud kiirusega, kuid sama ei saa öelda tulemuste kohta.

11 etapiga on soomlane kogunud 116 punkti ning asub 21 võistleja seas viiendal kohal. Poodiumile on ta siiani pääsenud neljal korral, mida on kahe võrra enam kui samal ajal eelmisel hooajal. Samas jääb Räikkönen oma meeskonnakaaslasest ning MM-sarja üldliidrist Sebastian Vettelist maha koguni 76 silmaga.

«Isiklikult pole ma õnnelik oma seniste tulemuste üle,» hindas 2007. aastal maailmameistriks tulnud soomlane oma senist hooaega Motorspordi veergudel. «Ma tahan võita sõite ning olla kõige kõrgemas tipus kogu aeg, kuid seda pole tänavu väga tihti juhtunud,» sõnas Räikkönen. «Kui rääkida sõidust, siis kiirus on mul olemas, mistõttu pole selle üle vaja kurvastada. Ülejäänud aspektid peavad samuti õigetesse kohtadesse paigutuma,» lisas ta.

Seejuures lõppeb tänavuse hooaja järel leping Ferrariga nii Vettelil kui ka Räikkönenil ning seoses sellega on tugevalt spekuleeritud sõitjate lahkumise teemal. Nimelt on Vettelit seostatud Mercedesega ning Räikköneni väljavahetamist mõne tulevikutähega.

37-aastane Räikkönen, kelle viimane võit vormel 1 sarjas leidis aset 2013. aastal toimunud Austraalia GP-l, soovib tulevikus mõnes F1 meeskonnas jätkata vaid juhul, kui ta saab võistelda konkurentsivõimelises tiimis. «Minu ainus eesmärk on hästi esineda, mitte ühelgi teisel põhjusel ma selle spordialaga ei tegele. Ehkki alati ei lähe kõik kõige paremini, tuleb sellega leppida,» ütles Räikkönen.

Järgmine etapp ehk Belgia GP toimub 27. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles