Murray valitsemisaja lõpp: Nadal kerkib üle kolme aasta maailma parimaks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: Paul Chiasson/AP/Scanpix

Tänavu nii Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel kui ka Wimbledoni tenniseturniiril triumfeerinud Roger Federer (ATP 3.) andis täna teada, et loobub seljavigastuse tõttu käimasoleval nädalal USAs Cincinnatis toimuvast tenniseturniirist. Seega tõuseb maailma edetabelis üle kolme aasta liidripositsioonile hispaanlane Rafael Nadal (ATP 2.).

«Ma olen alati nautinud siin mängimist. Cincinnatis on ühed paremad fännid maailmas ning mul on kahju, et ma neid tänavu ei kohta,» kommenteeris 36-aastane šveitslane, kes on Cincinnatis seitsmel korral triumfeerinud, viimase hetke loobumisotsust.

Roger Federer.
Roger Federer. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Kuna Cincinnatis ei osale puusavigastuse tõttu lisaks Federerile ka praegune maailma esireketist britt Andy Murray, kes jõudis mullu Cincinnatis finaali, siis kaotab ta ATP-edetabelis 600 punkti ning seega tõuseb liidripositsioonile 31-aastane Nadal. Seejuures tõusis Murray esmakordselt esinumbriks mullu novembris ning püsis liidrikohal 287 päeva.

Hispaanlane oli aga viimati maailma esireket 6. juulil aastal 2014 ning oma karjääri jooksul on Nadal kõrgeimal real säranud kokku 141 nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles