POSTIMEES POOLAS Cretu: tean täpselt, kui hulluks võrkpall poolakad ajab

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ja Eesti koondise pressikonverents.
Soome ja Eesti koondise pressikonverents. Foto: Viljar Voog

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu kinnitas EMi eelsel pressikonverentsil, et kõik meie pallurid on homseks mänguks Soomega valmis nii füüsiliselt kui vaimselt.

-Tavalised kontrollküsimused: kas kõik on läinud hästi, mehed terved ja valmis?

Jah. Seis on samasugune nagu ikka enne suuri matše, ei midagi uut. Mehed on sellega juba harjunud ja teavad, kuidas käituda. Meil oli ju sel suvel juba mitu väga olulist võistlust. Ei ole nii nagu varasemalt, kui tuleme EMile vähemate mängude pealt. Või õigem oleks öelda vähem oluliste mängude pealt.

-Ma mäletan kahe aasta tagust EMi, kui ütlesid, et tunned sees teatavat elevust – ees ootas ikkagi esimene suurturniir koondise juhendajana. Kas tänavu on olek kuidagi teistsugune?

Esiteks ei olnud see mitte ainult minu esimene turniir, aga see toimus veel ka Itaalias. Alati kui ma Itaalias mänge pean, on see eriline.

Aga praegugi on tunne sees samasugune, sest võrkpall on siin rahvusspordiala. Ma olen Poolas ju peaaegu neli hooaega töötanud ja tean täpselt, kuidas emotsioonid lakke kruvitakse, kui hulluks võrkpall siin fännid ajab. Kõik meid ümbritsev ettevalmistus, see huvi siin pressikonverentsil – Itaalias midagi sellist polnud. Seal olid olulised suured meeskonnad ja kogu moos. Poolas teatakse täpselt, kuidas panna kõiki end hästi tundma.

-Peaaegu terve sinu juhendatav koondis teab juba, milline tunne on sellisel suurturniiril väljakule joosta. Kui välja jätta nurgaründaja Andrus Raadik, siis terve algrivistus mängis juba eelmisel EMilgi.

Tõsi. Eks me veetsimegi selle suve, et Raadik ja ka Kristo Kollo meeskonda integreerida ning nad on väga hästi hakkama saanud. Tasub meenutada, et mitmes olulises mängus on ka Kollo platsil olnud – näiteks Montenegros mängis ta viimases mängus võõrustajatega. See oli meile väga oluline, et kaks meest, kes pole varem eriti koondisega olnud, on suutnud meeskonda nõnda palju panustada. Me oleme kõik väga rahul, et nad on suvega suutnud nõnda areneda.

-Rääkides homsest mängust Soomega, siis kas märksõnad on samad kui alati – servi vastuvõtt ja enda palling?

Mõlemad meeskonnad mõtlevad palju oma vastuvõtule ning üritavad rõhuda taktikamängule. Kumb koondis suudab rohkem keskenduda iga mängu alustala hästi sooritamisele, lõpuks ka võidab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles