Jäähokiskandaal: noahoopidega kohtuniku tapnud tippmängija naasis jääle

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ladislav Šcurko.
Ladislav Šcurko. Foto: Oneclick/AFP/Scanpix

Slovakkia jäähoki kunagine tulevikulootus, NHLi valitud Ladislav Šcurko pääses pikast vanglakaristusest ja kavatseb karjääri jätkata, vahendab Iltalehti.

Šcurko pussitas hokikohtunikku Marek Liptajd 2008. aastal ühes maanteeäärses parklas purjuspäi 19 korda rindu ning mattis surnukeha Tatra mäestiku lähedale metsa. Aasta hiljem end Liptaj mõrvas süüdi tunnistanud Šcurko sai 2012. aastal kaheksa-aastase vanglakaristuse, kuid pääses trellide tagant juba 2015. aastal.

Nüüd kerkis Šcurko nimi Slovakkias uuesti esile, sest mees liitus riigi kõrgliigas mängiva HC Detva klubiga. Seni oli ta vabanemise järel esindanud tugevuselt teises liigas asuvat Bardejovi meeskonda.

Samal ajal on ligi kümne aasta taguse tragöödia kohta selgunud uusi üksikasju. Väljaanded Blick ja Krone kirjutavad, et Liptaj oli Šcurkole võlgu suurema summa raha. Mehed tundsid teineteist niivõrd hästi, et Šcurko oli andnud Liptajle koguni loa enda juures elada.

Kui kohtunik toona 21-aastasele mängijale ühel päeval pihtis, et tal on vähk, toetas Šcurko Liptajd märkimisväärse rahasummaga. Siis selgus aga, et Liptaj oli surmahaiguse kohta valetanud – puhkes tüli, mille käigus Šcurko raha tagasi nõudis, seejärel aga juba kaklus, mis lõppes saatuslike noahoopidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles