Sloveenia tähelennu pant – meeskonnatöö

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia koondislased Luka Doncic ja Anthony Randolph.
Sloveenia koondislased Luka Doncic ja Anthony Randolph. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Korvpalli EMi esimeses poolfinaalis lõhkas Sloveenia meeskond üllatuspommi – tiitlikaitsja Hispaania alistati 92:72. See polnud lihtsalt võit, vaid seljavõit. Neljandal veerandajal ei lubanud sloveenid vastast kordagi olukorda, kus neil tekkinuks reaalne variant mängu päästa. Ülimalt muljet avaldav partii tagas Sloveeniale koha homses finaalis, kus kohtutakse Serbiaga.

Hispaania vastu 11 punkti visanud ja (tagamängijana!) 12 lauapalli kogunud 18-aastane Luka Dončić rõhutas, et edu pandiks oli meeskonnatöö. «Olen meie kuttide üle väga uhke. Mitte ainult treenerite ja mängijate, vaid kõigi. Nad teevad head tööd. Olen ka fännide üle uhke. Meie saladus on, et oleme meeskond. Me toetame üksteist,» rääkis Dončić.

Sloveenia võistkonna liider Goran Dragić rõhutas, et leitud on hea tasakaal vanemate ja nooremate pallurite vahel. «See on kümnendi tiim! Sellel meeskonnal on midagi väga erilist. Mul on rõõm sellesse võistkonda kuuluda. Olen küll liider, aga nooremad mängijad tulevad mulle järele. Üritan olla neile eeskuju. Olen häälekas nii platsil kui väljakult eemal. Ja seni on see toiminud. Oleme kõik samas paadis ning purjetame eesmärgini,» rääkis NBA klubi Miami Heat korvpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles