MM-sarjast eemaldatud Poola ralli korraldajad kavatsevad lõpuni võidelda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Poola rallil.
Ott Tänak Poola rallil. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Kuigi Poola ralli visati tuleva hooaja WRC kalendrist välja ning asendati Türgi ralliga, ei kavatse poolakad asjaga niisama leppida ning teevad endast kõik oleneva, et nende korraldatav ralli taas MM-sarja kuuluks.

Eestlase Ott Tänaku üheks lemmikuks kujunenud Poola rallil oli tänavu mitmeid probleeme ohutusega. Esiteks ei suudetud kontrollida publikut ning ühel juhul sõitis ka tuletõrjeauto katsel vastassuunas. Just ralli turvalisus oli WRC promootorite põhiline argument, miks Poolaga lepingut ei pikendatud.

Poola ralli rajapealiku Jaroslaw Noworoli sõnul maksis neile MM-ralli staatuse inimlik eksimus. Korraldajatena võetakse küll eksimuste eest vastutus, kuid samas tõdetakse, et vead ei olnud tingitud korraldajate hooletusest.

«Me ei kavatse alla anda ning plaanime eliitseltskonda tulevatel aastatel naasta. Alustame uue ohutuskontseptsiooni väljatöötamist koostöös FIA ohutusosakonnaga,» ütles Noworol, lisades, et peale ohutusprobleemide ei heidetud Poola rallile muud midagi ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles