Täna algab MM, soosikud ikka vanad tuttavad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr Foto: SCANPIX

Täna Slovakkias algaval jäähoki MMil on tiitlisoosikute ring lai. Viimasel kahekümnel aastal on MM-kullani jõudud kuus riiki – Rootsi, Venemaa, Kanada, Soome, Tšehhi ja Slovakkia – ning kõik need meeskonnad pretendeerivad kõrgeimale kohale ka tänavu.


Erilist tähelepanu tuleb aga eeloleva kahe nädala jooksul pöörata Kanada, Venemaa ja Tšehhi meeskonnale.

Viimase paarikümne aasta edukaim hokiriik on Tšehhi, kes võitnud kuus tiitlit ja läheb ka tänavusele MMile tiitlikaitsjana. Meeskonna koosseis on muljetavaldav ka tänavu, vaid viis meest mängib koduses liigas, ülejäänud teenivad igapäevast leiba NHLi või KHLi klubides. Meeskonna nimekaim liige on mõistagi vanameister Jaromir Jagr.

MMi suurim staar on Venemaa koondise ääreründaja Ilja Kovaltšuk. Hooaja eel NHLis New Jersey Devilsiga pika ja väga kalli lepingu sõlminud mees ei suutnud oma koduklubi ookeanitaguses liigas kohamängudele viia ja seega saab ta tähistada kevadet oma kolmanda MM-kulla püüdmisega.

Venelased usuvad traditsioonide jõudu – eile õhtul teatasid treenerid, et meeskonna kapteniks määrati Aleksei Morozov. Sama mehe vedamisel võitis Venemaa MM-kulla 2008. ja 2009. aastal. Mullu oli kapteniks Kovaltšuk ja siis tuli neil finaalis alla vanduda Tšehhile.

Jäähokimaailma tõelisi tähti jagub ka teistesse koondistesse. Kanada meeskonna kaptenina tegutseb MMil Vancouveri olümpiavõitja Rick Nash. Kanadalased alustavad turniiri 19 mängijaga, jättes võimaluse veel neljale mehele koondisega liituda. Mõistagi oodatakse täiendust Stanley Cupi mängudelt pudenenud meeskondadest.

Soome koondises oli pärast möödunud hooaega suur pereheitmine, mitmed kogenud mehed otsustasid riigi eest mängimise lõpetada. Tänavuses koondises ongi vaid neli NHLis mängivat meest, lisaks kaheksa KHLi kuuluvat hokimängijat. MMile sõitis ka Eestist pärit Leo Komarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles