Kaks jalgpallimaad pääsesid MMile, Lewandowski tegi ajalugu

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. Foto: Foto Olimpik/Foto Olimpik/Sipa USA

Jalgpalli MM-valiksarjas mängiti täna kolmes Euroopa tsooni alagrupis üheksanda vooru kohtumised. Järgmisel aastal toimuvale suurturniirile kindlustasid pääsme kaks rahvuskoondist.

Saksamaal ei tekkinud C-alagrupi liidrite heitluses probleeme Põhja-Iirmaa alistamisega. Sebastian Rudy ja Sandro Wagneri avapoolaja ning Joshua Kimmichi teise poolaja tabamustest võeti 3:1 võit. Täiseduga jätkav Saksamaa on võitnud kõik üheksa kohtumist ja sellega kindlustanud koha MMil. Norra purustas tulemusega 8:0 San Marino, tšehhid said 2:1 jagu Aserbaidžaanist.

Tabeliseis: Saksamaa 27, Põhja-Iirimaa 19, Tšehhi 12, Norra 10, Aserbaidžaan 10, San Marino 0.

F-alagrupis teenis keerulise võidu Inglismaa, kes alistas Harry Kane’i neljanda lisaminuti väravast Sloveenia ja sellega alagrupi esikoha kindlustas. Väärt võidupunktid kirjutas tabelisse ka Šotimaa, kes sai hilise värava toel jagu Slovakkiast. Leedu leppis 1:1 viiki Maltaga.

Tabeliseis: Inglismaa 23, Šotimaa 17, Slovakkia 15, Sloveenia 14, Leedu 6, Malta 1.

Edasipääsus on kinni ka Poola, kes hävitas E-alagrupis Armeenia skooriga 6:1. Kaabutrikiga sai hakkama Robert Lewandowski, kes ühtlasi tõusis enim väravaid löönud (50) mängijaks Poola koondise särgis. Tasavägises alagrupis maitses võidurõõmu ka Taani, kes vajas vaid Christian Erikseni kauglööki, et Montenegro 1:0 alistada. Rumeenia võitis 3:1 Kasahstani.

Tabeliseis: Poola 22, Taani 19, Montenegro 16, Rumeenia 12, Armeenia 6, Kasahstan 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles