Kataloonia rallil needuse murdnud Tänak: peaaegu ideaalne nädalavahetus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: /imago/Crash Media Group

Kataloonia MM-rallil kolmanda koha teeninud Ott Tänak sõnas ralliraadiole, et suutis vaatamata probleemidele anda endast kõik. Ühtlasi sõitis Tänak välja oma seniste Kataloonia rallide parima koha. 

Tänaku tuju muserdas laupäeval vahetatud käigukast. Vastavalt reeglitele pidi Tänak panema alla kruusarajale mõeldud käigukasti, millega oli asfaldil raskem tegutseda. 

«Selle käigukastiga on keeruline. Ei ole üldse nauditav,» sõnas Tänak ralliraadiole. «Annan endast parima. Sõidan maksimumi lähedal, kuid ei taha üle pingutada. Ma ei näe võimalust, et võiksin temast (Sebastien Ogier'st) möödda minna.»

Eestlane loobus ametlikult Ogieri jälitamisest eelviimasel kiiruskatsel, kui tunnistas, et eesmärk on meeskonnale punktide toomine. Kokkuvõttes kaotas Tänak võitnud Kris Meeke'ile 33 sekundiga, tiimikaaslane Sebastien Ogier jäi 5 sekundi kaugusele. 

«Andsime endast kõik, mida viimase kahe päeva jooksul võtta andsin. Asfaldil on tore tagasi olla ning tunne oli hea. Meeskond sai head punktid. Peaaegu perfektne nädalavahetus.»

Eelmisel aastal sai Tänak Kataloonias kuuenda koha, kahel eelneval võisteldud korral pidi Tänak katkestama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles