Hambaarst viis Islandi MMile. Jääaeg tuleb!

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tsiteerida Islandi meeskonna peatreenerit, on kapten Aron Gunnarsson üleeilsest samas seltskonnas Pele ja Diego Maradonaga.
Kui tsiteerida Islandi meeskonna peatreenerit, on kapten Aron Gunnarsson üleeilsest samas seltskonnas Pele ja Diego Maradonaga. Foto: Brynjar Gunnasrson/AP/Scanpix

Eksisid need, kes arvasid, et Islandi jalgpalliimed piirdusid mullusel EM-finaalturniiril Inglismaa šokeerimise ja veerandfinaali jõudmisega. 18 kuud hiljem sai vaid 334 252 elanikuga saarest ülekaalukalt väikseim riik, kes lööb kaasa MM-finaalturniiril.

Arvud reedavad kogu tõe Islandi saavutuse ajaloolise vägevusest: seni kuulus pisima rahvaarvuga MMil osaleja au 2006. aastast Trinidadile ja Tobagole, kus on aga «koguni­­» 1,3 miljonit elanikku. Alla kahemiljonilistest rahvastest on peale nende sama suutnud vaid Põhja-Iirimaa (1958) ja Kuveit (1982).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles