Rahvuste liiga divisjonid lukus: vaata, kellega võib Eesti vastamisi minna

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina
Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina Foto: Liis Treimann

Alates järgmise aasta sügisest alustatakse Euroopas jalgpalli rahvuste liigaga. Eile lõppenud MM-valikturniiri järel on nüüd paika saanud ka rahvuste liiga tugevusgrupid.

Viimase kolme suurvõistluse tulemuste järgi paika pandud tugevusgruppe on rahvuste liigas neli. A- ja B-divisjonis hakkavad mängima 12, C-divisjonis 15 ja D-divisjonis 16 Euroopa jalgpallikoondist. Iga divisjon koosneb neljast alagrupist, kus mängib kolm või neli koondist.

Juba mõnda aega on selge, et Eesti kuulub rahvuste liigas kolmandasse ehk C-tugevusgruppi, kus mängivad Euroopa edetabeli 25. – 39. kohal paiknevad rahvuskoondised.

Eestiga samas tugevusgrupis mängivad veel (loetelu järjestus pingerea alusel): Ungari, Rumeenia, Šotimaa, Sloveenia, Kreeka, Serbia, Albaania, Norra, Montenegro, Iisrael, Bulgaaria, Soome, Küpros, Eesti, Leedu.

Kõik nimetatud meeskonnad on jaotatud omakorda nelja tugevusgruppi, igast grupist loositakse alagruppi üks võistkond. Ehk Eesti võib kuuluda ühte alagruppi näiteks Ungari, Kreeka ja Montenegroga. Alagruppide loosimised toimuvad 24. jaanuaril.

Mängud peetakse 2018. aasta septembris ja novembris, divisjonide võitjad kohtuvad omavahel divisjoni final four'is. Selle võitja pääseb 2020. aasta EM-finaalturniirile. Nii selguvad neli esimest finaalturniiril osalejat. Ülejäänud meeskonnad püüavad finaalipääset tavapärase valikturniiri kaudu.

Teised tugevusgrupid:

A-divisjon: Saksamaa, Portugal, Belgia, Hispaania, Prantsusmaa, Inglismaa, Šveits, Itaalia, Poola, Island, Horvaatia, Holland

B-divisjon: Austria, Wales, Venemaa, Slovakkia, Rootsi, Ukraina, Iirimaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Põhja-Iirimaa, Taani, Tšehhi, Türgi

D-divisjon: Aserbaidžaan, Makedoonia, Valgevene, Gruusia, Armeenia, Läti, Fääri saared, Luksemburg, Kasahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles